SNOMED CT informacinė sistema

Paskelbti 2016-ųjų IHTSDO nugalėtojai

 

 

Rudenį Naujojoje Zelandijoje, Velingtone, vykusiame IHTSDO tarptautiniame susitikime įteikti du metų garbės apdovanojimai.

 

Pirmasis apdovanojimas – tai kompetencijos apdovanojimas, skiriamas už nuopelnus tobulinant ir sėkmingai plėtojant SNOMED CT standartą sveikatos priežiūros įstaigose. Jis įteiktas švedui – Linčiopingo universiteto vyresniajam medicinos informatikos dėstytojui Daniel Karlsson. D. Karlsson nuo pat IHTSDO įkūrimo uoliai dalyvauja SNOMED CT turinio plėtojimo ir tobulinimo veiklose. Būdamas ypatingai aktyviu nariu (ne tik IHTSDO, bet ir kitose sveikatos organizacijose) bei atsakingu patarėju, jis ne tik prisidėjo prie SNOMED CT papildomų reikalavimų atitikimo gerinimo, bet ir pridėjo svarų indėlį, ugdant formalų ir neformalų bendradarbiavimą su kitomis sveikatos organizacijomis.

 

 

Antrasis apdovanojimas skirtas už gyvenimo pasiekimus, šiuo atveju – už nuopelnus kuriant ir skatinant SNOMED CT pasaulinį pirmavimą klinikinės terminologijos srityje. Apdovanojimas įteiktas Buenos Airės (Argentinos) Terminologijos paslaugų „TermMed IT“ direktoriui daktarui Guillermo Reynoso. Jau daugiau nei 20 metų daktaras Reynoso laikosi įsipareigojimo plėtoti ir skatinti SNOMED CT, kaip pasaulinės sveikatos terminologijos, sėkmingą įtvirtinimą. Jis atstovavo daugybę IHTSDO pozicijų ir nuolat atvirai dalinosi savo sukauptu didžiuliu SNOMED CT techniniu ir turinio žinių bagažu.

 

 

Guillermo Reynoso