SNOMED CT informacinė sistema

2020 m. kovo mėn. SNOMED CT tarptautinio leidimo tarpinis leidimas: atnaujinamas COVID-19 turinys

 

 

SNOMED International nuolat prižiūri SNOMED CT kokybę, kiekvienų metų sausio ir liepos mėnesiais išleisdama savo tarptautinio leidimo atnaujinimus.

 

Tais atvejais, kai pasaulyje vyksta ekstremali situacija, pavyzdžiui, 2013 metais SŪRS (Sunkus ūminis respiracinis sindromas, angl. SARS) ir dabartinė COVID-19 padėtis, SNOMED International imasi priemonių laikinajam „SNOMED CT International Edition“ išleisti, kad tarnautų visuomenės labui. Naudodamiesi šia laida, viso pasaulio gydytojai, tyrėjai ir administratoriai gali koduoti, analizuoti ir planuoti koronaviruso problemas, naudodami naujausią terminiją.

 

2020 m. kovo mėn. leidimas apima COVID-19 sąvokas, įskaitant visus taikomus aprašų pakeitimus. Prie šio laikinojo leidimo buvo pridėti 24 įrašai bei pagrindinės sąvokos. Visas COVID-19 turinys pateikiamas čia: https://confluence.ihtsdotools.org/display/snomed/SNOMED%2BCT%2BCOVID-19%2BRelated%2BContent.

 

Lentelė pateikiama originalo kalba.

AAAAAA1

BBBBBB

CCCCC4

 

 

 

 

SNOMED CT vartotojai gali pasirinkti šį tarpinio leidimo paketą ir importuoti į savo sistemas dabar arba sekti jų planuojamą atnaujinimą 2020 m. liepą, kuriame taip pat bus visas svarbus turinys.