SNOMED CT informacinė sistema

SNOMED CT PANAUDOJAMUMAS UŽSIENIO ŠALYSE: Kolumbijos tarptautinis el. sveikatos laboratorijos koncepcijos žodynas

 

 

 

Organizacija: Kolumbijos tarptautinė e. sveikatos laboratorija (KTESL)@flickr.com

 

 

Kategorija: Elektroniniai sveikatos įrašai

 

 

Regionas: Amerika

 

 

Apibūdinimas: KTSEL pateikia standartizuotą, daugiakalbį, daugianacionalinį sąvokų žodyną, sudarytą iš terminijos, susietos su nuorodų terminais, įskaitant SNOMED CT, kad palaikytų medicininių įrašų sistemoje esančius OpenMRS elektroninius sveikatos įrašus.

 

 

Vieta:  Kolumbijos universitetas, Niujorkas, NY, JAV

 

 

Taikymo sritis: OpenMRS platforma naudojama daugiau nei 50 šalių visame pasaulyje (žr. http://www.openmrs.org/atlas). KTSEL teikia prenumeruojamą turinį daugiau nei 40 šalių. Žodyne yra 50 000 sąvokų, iš kurių pagrindinės yra SNOMED CT, ICD-10-WHO, LOINC ir kt. OpenMRS pirmiausia yra įdiegtas mažai išteklių reikalaujančiose aplinkose, tokiose kaip Afrika. OpenMRS naudojamas kaip medicininis įrašas, duomenų saugykla arba duomenų bazė mobiliems bendruomenės sveikatos darbuotojams, klinikinių paslaugų teikėjams ambulatorinėse klinikose ir net ligoninėse (Indija ir Haitis). Tokios šalys kaip Filipinai, Kenija ir Ruanda vykdo nacionalinius plėtros projektus, kuriuose taip pat naudojama OpenMRS.

 

 

Kaip bus naudojamas SNOMED CT

 

 

SNOMED CT yra pagrindinė nuorodos terminija, naudojama kaip sąvokų žodyno sąsajos. Vartotojai gali panaudoti SNOMED CT sąveikai užtikrinti, taip pat pateikti analizės ir klinikinių sprendimų palaikymo užklausas. SNOMED CT nėra platinamas su CIEL žodynu, bet gali būti prijungtas prie sąsajų, jei vartotojas turi licenciją.

 

 

Kodėl buvo pasirinktas SNOMED CT

 

 

Išskirtinė SNOMED, ​​kaip pasirinktos nuorodos terminijos, padėtis, jos modeliavimas ir IS-A hierarchija bei faktas, kad daugumoje šalių, kuriose įdiegiamas OpenMRS, ši nomenklatūra yra nemokama.